vrijdag 10 augustus 2007

Recept : Boerenpannetje


Vorig weekend vond ik nog een lekker recept van mijn ex-collegaatje Mariet en deze viel in zeer goede aarde bij Urk dus ik dacht, laten we die maar eens op het net zetten.

Nodig: voor ongeveer 3 personen
* 50 gr. boter
* 250 gr. ontbijtspek in blokjes/reepjes
* 250 gr. gehakt
* peper en zout
* 2 eetlepels koffiemelk
* 100 gr. geraspte belegen kaas
* 750 gr. parijse worteltjes(of kleine worteltjes in stukjes snijden)
* 750 gr. (mini) krieltjes
* zilveruitjes zoet/zuur zoveel als je lekker vindt
* 1/8 liter slagroom
* eetlepel mosterd
Laat het boter smelten in een hapjespan
Bak hierin het ontbijtspek uit totdat het lekker krokant is.
Maak onder tussen van het gehakt,peper,zout en koffiemelk een mengsel en draai daar
balletjes van ongeveer de grote van een walnoot van.
Als de spekjes uitgebakken zijn ,de spekjes met een schuimspatel uit de pan vissen,en in hetzelfde vet de gehaktballetjes bakken tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn.
Dan de krielaardappeltjes, worteltjes en zilveruitjes toevoegen en dat in 20 minuten aan laten garen (wel af en toe even omschudden...)
De mosterd en de slagroom toevoegen en dat nog even warm laten worden.
Dit gerecht vult goed dus je hoeft er verder niets bij te serveren
Eet Smakelijk

Geen opmerkingen: