dinsdag 11 augustus 2009

Heerlijk en gezond...


Roergebakken runderreepjes met peultjes

Benodigheden:

- 400 gr. runderreepjes
- 1 theelepel maizena
- 2 eetlepels sojasaus of ketjap
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels sherry
- 3 bosuitjes
- 150 gr. peultjes
- 6 worteltjes (winterpeentjes)
- 1 rode paprika
- olie
- 2 a 3 eetlepels oestersaus

Roer in een kom de maizena, sojasaus,sherry en de sambal tot een marinade.
Schep de runderreepjes erdoor en laat ze ongeveer 30 minuten staan

Snijd de bosuitjes in stukjes. Haal de peultjes af. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd ze in reepjes...

Verhit de olie ineen wok en roerbak de runderreepjes op hoog vuur bruin.
Schep ze hierna op een bord

Schep de groente in de wok en roerbak ze in de olie die is achter gebleven..
Voeg 3 eetlepels water toe en roerbak de groente beetgaar...

Doe de runderreepjes en de oestersaus bij de groente en warm het geheel goed door!

Serveer met witte of zilvervlies rijst of mie...

Heerlijk...

(Met dank aan Ben B. voor de peultjes uut eigen tuun)

Geen opmerkingen: