zaterdag 14 november 2009

Appelflappen

Je zou denken dat appelflappen maken toch "een piece of cookie" moet zijn, maar dat viel me vandaag nog wel even tegen.
Morgen komt zus met hunkie-vriend en beider kids op bezoek,dus ik dacht "laat ik eens appelflappen maken die lekkerder en beter gevuld zijn dan die van menig bakker" Dat is met een beetje liefde en toewijding toch niet zo heel moeilijk...dacht ik.

Dus ik ben aan de slag gegaan met rozijnen ,appelen(goudreinetten natuurlijk),kaneel en wat suiker. Eerst alles geschild,gesneden,geweld (nee, geen zinloos geweld maar geweld van wellen..als "in een bakkie water laten weken'...)en natuurlijk het bladerdeeg laten ontdooien.
Daarna de 10 bladerdeeg-blaadjes gevuld en -net al de bakker- met suiker bestrooid.Op de verpakking van het bladerdeeg stond 15 tot 25 minuten in de oven op 210 graadjes dus zo gezegd zo gedaan,Maar wat bleek.. ik had met een kilootje appels toch wat te veel en ik had ze ook nog allemaal op geschild omdat ik deze appelsoort zo op de hand niet lekker vind. Dus toen de eerste 10 in de oven stonden ben ik nog snel op de fiets gesprongen en een nieuw pakje bladerdeeg gaan halen bij de Appie.
Toen ik weer thuis kwam kon de eerste lading bijna uit de oven maar helaas ,ze hadden een iets te donkerbruin "toupetje" ,al zijn ze best te eten want dat heb ik gelijk maar even getest. Gelukkig had ik nu wel een herkansing voor mezelf gecreƫerd dus de tweede bak ging korter de oven in en deze zien er duidelijk gezonder uit.Resultaat: ik heb niet 10 appelflappen gemaakt maar het dubbele! De ene helft heeft een bruine spoeling maar dat vergeet je als je een hap genomen hebt.(tenminste ..daar ga ik gemakshalve maar van uit want weggooien is zonde)


Dus ..nog liefhebbers voor een Appelflapje? we hebben er -nog- genoeg.
x Silly

Geen opmerkingen: