vrijdag 25 december 2009

Snow at the arrowpoint !

We schrijven December 2009 en er is sneeuw gevallen. En niet zomaar een paar vlokjes zoals dat de laatste jaren gewoonlijk was,neehee ! gewoon een heel pak.Afgelopen zondag was de sneeuwval zo hevig dat Urk zelfs thuis mocht blijven van Grote Smurf Keessie omdat het onverantwoord was om zijn weg naar het Boxmeerse aan te vangen.
Dan zit er niets anders op om maar te genieten van je on verwachtte vrije dag (wat errug !) en van de mooie sneeuwplaatjes in de buurt.

Ook Boris vindt de sneeuw helemaal leuk.
Als een echt sneeuwkonijn hupt hij een weg door de sneeuw die bij hem tot aan z'n schouders komt (hebben honden eigenlijk wel schouders??) Zelfs als er een paadje is waar de mens de sneeuw al vertrapt heeft tot een laagje ijs,dan zoekt onze "Knut" liever het hoge sneeuw op.Hij is helemaal actief (ja dat kan dus ook op zijn oude hondedag) en komt dan met een soort beenwarmers van sneeuw en de snor vol ijsbrokken weer binnen.Waar voor ons een klus wacht om Boris te ontdoen van alle sneeuw en ijs door hem te tracteren op een poten-badje met lauwwarm water.
Tja dat doe je dan voor je ouwe hondenvriendje.....

Merry X-mas!

P.S. Voor meer "Boris in de sneeuw", kijk maar naar het Youtube-filpje. De link staat onderaan deze pagina...

Geen opmerkingen: