woensdag 2 december 2009

Spinazie-stampot



Al een tijdje loop ik op te scheppen dat ik zo'n lekker spinazie-stampotje had gemaakt.Dus hierbij dan eindelijk het receppie:

Titel: Spinaziestampot met paprika en roomkaas (3 a 4 pers.)

Nodig:
1,5 kg aardappelen
450 gram bladspinazie diepvries (on gesneden vind ik het lekkerst)
1 ui
1 rode paprika
125 gram magere spekblokjes
1 pakje roomkaas (met peper of met kruiden/knoflook wat jezelf lekker vind)
1 rookworst

Wat te doen:
*Schil de aardappelen,snijd ze in stukken een kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
*Ontdooi de spinazie.
*Snij de ui fijn en de paprika in blokjes.
*Verwarm de spinazie.
*Verwarm de rookworst door hem minimaal 15 minuten in heet (niet kokend) water te
leggen.
*Bak de spekblokjes uit en voeg op het laatst de ui en paprika toe en bak deze nog
enkele minuten mee.
*Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
*Meng de aardappelen met de spinazie.
*Voeg het spekblokjes/ui/paprika-mengsel erbij.
*Roer het hele roomkaasje door de stampot.
*Rookworst snijden en klaar is uw maaltijd!

EET SMAKELIJK !

Geen opmerkingen: